עורך דין פירוק חברות

כשחברה אינה פעילה יותר, ההמלצה היא לסגור אותה על-מנת שלא להידרש לשלם את האגרה השנתית. הליך של "פירוק מרצון" הוא הליך פשוט ומהיר באמצעות עורך דין פירוק חברות, המתאים למקרה שבו פעילות החברה הסתיימה ללא הותרת חובות והפירוק מוסכם על כלל בעלי המניות.

מדובר בהליך טכני ופשוט, המתנהל ביעילות וללא טרחה מיותרת מבחינת בעלי החברה.

עו"ד אבי ריבקין סיפק שירות זה לחברות רבות שחדלו מלפעול, ויעשה זאת גם עבורכם במקצועיות ובנאמנות.

עורך דין פירוק חברות – כל שלבי התהליך

* בדיקות מקדמיות – בשלב הראשון בתהליך פירוקה של חברה עורך דין פירוק חברות מבצע מספר בדיקות חיוניות לצורך קבלת תמונה מלאה לגבי חובות החברה ומצבה באופן כללי.

* תצהיר כושר פירעון – השלב הפורמלי הראשון הוא הגשת תצהיר לרשם החברות שבו הדירקטורים של החברה מצהירים כי ביכולה של החברה לשלם כל חוב שיש לה תוך שנה. תצהיר זה חייב להיחתם על-ידי כל אחד מחברי הדירקטוריון.

* אסיפה כללית – בעלי המניות של החברה מתכנסים לאסיפה כללית שבה הם מחליטים על פירוקה מרצון של החברה. באסיפה זו, שכדאי לכנס לאחר קבלת אישור מרשם החברות לגבי תקינות התצהיר הנ"ל ובתוך 90 ימים ממועד הגשתו, ממונה נאמן שיממש את החלטת הפירוק.

* עדכונים – לאחר קבלת ההחלטה הנ"ל, החברה מחויבת ליידע הן את רשם החברות והן כל אחד מהנושים. פרק הזמן שניתן לכך הוא 21 ימים.

* פירעון חובות – הנאמן שמונה לתפקיד המפרק מכנס את כל הנכסים של החברה ומשתמש בהם כדי לפרוע את חובותיה והתחייבויותיה. את היתרה הוא מחלק בין בעלי המניות.

* דוח מסכם – כשהנאמן מסיים את עבודתו, הוא עורך דוח מסכם שאותו הוא מציג בפני בעלי המניות באסיפה כללית נוספת. כמו כן מוגש דוח זה לרשם החברות. עם קבלתו, ולאחר שרשם החברות מבצע בדיקות משלו, החברה מחוסלת סופית.

שירות אחראי ויעיל

כשנעזרים בשירות של עורך דין פירוק חברות הוא כאמור הליך יעיל שלא מתארך יתר על המידה. עו"ד אבי ריבקין מודע היטב לרצון ולצורך להשלים את פירוקה של החברה באופן מקצועי וחלק, ובהתאם מספק שירות אחראי ויעיל, על בסיס ניסיון של 25 שנות פעילות בתחום המסחרי, כולל ליווי הליכי פירוק מרצון של מגוון רחב של חברות.

עורך דין פירוק שותפות

אנחנו חיים במציאות דינמית מאוד, ובהתאם שותפות עסקית עשויה להסתיים בכל נקודת זמן שהיא. סיבה אחת נפוצה לכך היא כישלון עסקי, ועוד סיבה שכיחה היא אי הסכמה בין השותפים, גם אם בתחילת בדרך הייתה תמימות דעים לגבי אופן הובלת העסק. יש גם מצבים שבהם השותפות הוקמה מלכתחילה לפרק זמן תחום ומרגע שהמיזם הגיע לסיומו נדרש פירוק מסודר של השותפות. בכל מקרה כדאי לבצע בעזרת עורך דין פירוק שותפות, כדי להבטיח שכל פרט ופרט זוכים לתשומת הלב הראויה. עו"ד אבי ריבקין הוא מומחה למשפט מסחרי עם ניסיון בליווי הליכי פירוקי שותפויות תוך הגנה על האינטרסים החיוניים של לקוחותיו.

איך מבצעים בעזרת עורך דין פירוק שותפות?

* פירוק בהסכמה – המקרים היחסית פשוטים הם כשכל השותפים מסכימים שהגיע הזמן לפרק את השותפות. גם במצב כזה מומלץ לפנות לשירותיו של עורך דין פירוק שותפות מנוסה, על-מנת לא להשאיר קצוות פתוחים ובעיקר לא להעמיד בסכנה אינטרסים משמעותיים.

* פירוק בהליך גישור – כשיש חילוקי דעות סביב הצורך בפירוק, או לגבי אופן הפירוק, ניתן לפנות (בהסכמה) להליך גישור. היתרון המרכזי של הליך גישור אשר מובל על-ידי עורך דין מיומן הוא חיסכון בזמן. עוד כדאי לזכור שהליך משפטי עלול לפגוע במוניטין של כל אחד מהשותפים, ולהקשות עליהם לסלול לעצמם דרך חדשה אחרי סיום השותפות.

* פירוק על-ידי בית משפט – כשאין הסכמה לגבי הפירוק, וגם אין הסכמה ללכת לגישור, כל שותף רשאי לתבוע פירוק על בסיס צו של בית משפט. במקרים אלה יש חשיבות רבה לאיכות הייצוג המשפטי, על-מנת להגיע לפסיקה הרצויה.

שירות בהתאמה מלאה לנסיבות הספציפיות

כשמבצעים בעזרת עורך דין פירוק שותפות בכל דרך שהיא, כדאי כמובן לבחור איש מקצוע בעל ניסיון רב. לעו"ד אבי ריבקין ניסיון של יותר מ-25 שנים בתחום המסחרי, כולל הובלת הליכי פירוקי שותפויות ביעילות ותוך התאמה מושלמת לנסיבות הספציפיות של כל מקרה. השירות ניתן מתוך מודעות לאחריות הרבה של פירוק השותפות באופן מיטבי ובזמן קצר ככל האפשר, ועל בסיס בקיאות מקצועית מעמיקה לצד יכולות ניהול משא ומתן גבוהות.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עוד בנושא

עורך דין חברות
עורך דין חברות

עורך דין חברות, כלומר עורך דין מומחה למשפט מסחרי שמספק שירותים ליזמים ולחברות בענפי פעילות שונים, הוא סמכות מקצועית משמעותית בשלל נושאים בחיי חברה: החל

קרא עוד >>
עורך דין לתביעות
עורך דין לתביעות

עורך דין לתביעות הוא איש המקצוע אשר מלווה את הלקוח מהשלב שבו קמה ללקוח עילת תביעה, ועד אשר מסתיים בירור ההליך, בין אם בהליך המתנהל

קרא עוד >>
עורך דין עסקי
עורך דין עסקי

פעילות עסקית מחייבת שיתופי פעולה רבים. המפתח העיקרי לכל אינטראקציה עסקית הוא אינטרסים משותפים, ועוד דגש חשוב הוא אמון. יחד עם זאת, גם כשיש אמון

קרא עוד >>